Αυτά τα χρώματα θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ  •  22 Ιουνίου 2023
ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ

Οι master του design δίνουν τις συμβουλές τους.

Όλοι θα θέλαμε να ζούμε σε ένα ευρύχωρο, ηλιόλουστο και ευάερο σπίτι. Ακόμα και αν τα δεδομένα στη ζωή μας είναι διαφορετικά, μπορούμε να διαμορφώσουμε εμείς τις συνθήκες ώστε ο χώρος μας να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, για να τον απολαμβάνουμε περισσότερο και να μας γεμίζει ευεξία. Γι’ αυτό και συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς του χρώματος που με τις ιδιαίτερες προτάσεις τους μας έδωσαν μοναδικές ιδέες που μπορούμε εύκολα να εφαρμόσουμε ώστε να ανανεώσουμε το προσωπικό μας περιβάλλον.

Η άποψη πως μόνο το λευκό χρώμα δίνει φως σε ένα χώρο έχει πια ξεπεραστεί. Οι interior designers δεν φοβούνται να πειραματιστούν ακόμα και με τα πιο σκούρα χρώματα, καθώς δημιουργούν μια αίσθηση βάθους στο δωμάτιο δίνοντας την εικόνα ενός μεγαλύτερου χώρου. Έτσι και εμείς συγκεντρώσαμε πρωτότυπες συμβουλές για να προσθέσετε χρώμα στην καθημερινότητά σας.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ

Αγαπήστε το κίτρινο

Οι ηλιόλουστοι τόνοι έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν ένα χώρο, όπως και ο ήλιος φωτίζει τη ζωή και τη διάθεσή μας. Μην διστάσετε να βάψετε τον τοίχο του καθιστικού σας σε μια γλυκιά κίτρινη απόχρωση, όπως η KR 1371 Lazy Daisy ή η KR 1379 Lemonade, από την Inspired Collection της Kraft Paints. Το κίτρινο δένει μοναδικά με γκρι και γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση. Για πιο έντονες χρωματικές αντιθέσεις, προσθέστε στο χώρο πολλά φυτά. Μας αρέσει πολύ η αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στο κίτρινο και το πράσινο.

Ναι στις «αντιθέσεις»

Τα αντίθετα χρώματα δημιουργούν αυτό ακριβώς το εφέ. Επιλέξτε να βάψετε έναν τοίχο του δωματίου σε σκούρο γκρι όπως το KR 2697 November Rain από την Inspired Collection μας ή το CG551 Ethos από την Colors of Greece Collection. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η αίσθηση του βάθους ακόμα και σε ένα μικρό περιβάλλον. Για τους υπόλοιπους τοίχους προτιμήστε το λευκό, όπως το CG 498 Ola Kala, από την Colors of Greece Collection της Kraft Paints.

Ναι στις «αντιθέσεις»
Χαλαρωτικοί Τόνοι

Χαλαρωτικοί Τόνοι

Το υπνοδωμάτιο είναι το προσωπικό μας καταφύγιο, εκεί όπου καταφεύγουμε για να αποβάλουμε την ένταση της ημέρας, ηρεμούμε και χαλαρώνουμε. Αυτή ακριβώς την αίσθηση πρέπει να αποπνέει και ο χώρος, οπότε το χρώμα που επιλέγουμε παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα απαλό γκρι μπορεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης, ενώ είναι αρκετά φωτεινό και ανακλά το φως για να δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Το απαλό γκρι δένει μοναδικά με το λευκό και τις γήινες αποχρώσεις για να διαμορφώσετε ένα υπνοδωμάτιο με σκανδιναβική αισθητική. Προτείνουμε την απόχρωση CG 542 Petradi , από την Colors of Greece Collection της Kraft Paints.

Λευκό, η κλασική αξία

Το λευκό είναι πάντα στη μόδα! Αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο θα ζωγραφίσετε το υπόλοιπο σπίτι, αφού είναι η τέλεια βάση ακόμα και για τους πιο τολμηρούς πειραματισμούς. Το λευκό έχει επίσης την ιδιότητα να ανακλά το φως, οπότε σε περίπτωση που το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο ή βλέπει στη βεράντα, θα δείχνει πολύ πιο φωτεινό και ευρύχωρο, ακόμα και αν ο χώρος είναι περιορισμένος.

Λευκό, η κλασική αξία

Μια μικρή πινελιά κάνει τη διαφορά

Μια ακόμα ιδιαίτερη πρόταση είναι να βάψετε την οροφή σε άλλο χρώμα. Οι ειδικοί προτείνουν ένα απαλό baby blue όπως το CG437 Uranos, διατηρώντας το υπόλοιπο δωμάτιο σε λευκό.

Go Bold

Αγκαλιάστε τους μικρούς χώρους και δώστε τους το στυλ που επιθυμείτε. Μην φοβάστε να επιλέξετε ένα ζωηρό πορτοκαλί, όπως το KR 1283 Hope από την Inspired Collection της Kraft Paints, ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το τεχνητό φως για να πετύχετε το επιθυμητό εφέ. Προτιμήστε ζεστό φωτισμό αντί για ψυχρό και σε χαμηλή ένταση.