Τι ρόλο παίζει το χρώμα στη σχέση σας; - KRAFT Paints

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ  •  23 Ιουνίου 2023
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ; - KRAFT Paints

Η σωστή επιλογή χρωμάτων στη διακόσμηση του σπιτιού, μπορεί να κρατήσει μια σχέση αναλλοίωτη στο χρόνο.

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ; - KRAFT Paints

Το χρώμα είναι ένας τρόπος έκφρασης και πολλές φορές αντανακλά την ψυχολογία μας, ενώ πάντα μας ξυπνά ένα διαφορετικό συναίσθημα. Το κόκκινο χρώμα για παράδειγμα συνδέεται με το πάθος, τον ενθουσιασμό αλλά και με τον κίνδυνο, γι’ αυτό και το βλέπουμε να πρωταγωνιστεί σε σημάνσεις που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μας.

Η ψυχολογία του χρώματος έχει αναλυθεί από πολλές εταιρείες με στόχο την προσέλκυση των καταναλωτών. Η καθημερινότητά μας έχει σίγουρα χρώμα, το θέμα όμως είναι να επιλέξουμε τις σωστές αποχρώσεις που θα δρουν βελτιωτικά στην ψυχοσύνθεσή μας. Ακόμα και η σχέση μας μπορεί να επηρεαστεί από τα χρώματα που επιλέγουμε για το χώρο μας. Τα μάτια μας καθώς βλέπουν ένα χρώμα, στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο ο οποίος το μετατρέπει σε χημική αντίδραση. Έτσι γεννιούνται συναισθήματα όπως η αγάπη, ο ρομαντισμός, η έλξη, στοιχεία απαραίτητα για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον σε μια σχέση.

Με βάση τις αναλύσεις γύρω από την ψυχολογία του χρώματος, δημιουργήσαμε έναν οδηγό με τα σωστά χρώματα για το σπίτι σας.

Μπλε, το χρώμα της επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας σχέσης. Σίγουρα το μπλε δεν είναι το πρώτο χρώμα που συνδέουμε με τον έρωτα, όπως όμως συμβουλεύουν οι color experts, το μπλε διευκολύνει την επικοινωνία και μας βοηθά να ανοιχτούμε στον άλλο. Συμβολίζει το βάθος, την εμπιστοσύνη, την πίστη και την ειλικρινή επικοινωνία. Γι’ αυτό μην διστάσετε να το προσθέσετε στο υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό, έστω και σε ένα μόνο τοίχο. Προτείνουμε την απόχρωση KR1648 Milano Blue από την Inspired Collection της KRAFT Paints. Συνδυάστε τη με γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση του χώρου ή ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Μπλε, το χρώμα της επικοινωνίας
Πράσινο: Επουλώνει τις πληγές

Πράσινο: Επουλώνει τις πληγές

Κάθε σχέση μπορεί να περάσει μια κρίση, όταν όμως πατά σε γερά θεμέλια και αγάπη, βρίσκει τη δύναμη να αντέξει στο χρόνο. Σε αυτή τη διαδικασία επεξεργασίας και επούλωσης των πληγών, μπορεί να βοηθήσει και το πράσινο χρώμα, όπως εξηγούν οι ειδικοί. Το πράσινο βοηθά να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε προς το μέλλον, ξυπνά αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης. Προτείνουμε την απόχρωση CG510 Nafsika από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints.

Πορτοκαλί, για ζωντάνια

Οι σχέσεις είναι σαν τα λουλούδια, χρειάζονται φροντίδα για να παραμένουν ζωντανές, αλλιώς πολύ εύκολα μαραίνονται. Οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσετε στην καθημερινότητα και το χώρο σας ένα ζωηρό φωτεινό χρώμα, όπως το πορτοκαλί ή το κίτρινο. Αυτά τα δύο χρώματα αυτόματα μας δημιουργούν μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, μας γεμίζουν θετική ενέργεια και δίνουν το έναυσμα για όμορφες συζητήσεις και αξέχαστες στιγμές. Μην διστάσετε να πείτε «ναι» σε ένα πορτοκαλί χρώμα, όπως το CG460 Astakos, από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints.

Πορτοκαλί, για ζωντάνια
Κρεμ και nude για ένα νέο ξεκίνημα

Κρεμ και nude για ένα νέο ξεκίνημα

Εντάσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα σε μια σχέση. Το βασικό είναι να μπορούμε να ελέγχουμε τα συναισθήματα και τον παρορμητισμό μας, ώστε να αφήνουμε πίσω τις αρνητικές στιγμές. Οι απαλοί κρεμ και nude τόνοι, είναι τόσο ήσυχοι που έχουν τη δυνατότητα να μας γαληνεύουν. Δένουν μοναδικά με το ξύλο και το ρατάν, δημιουργώντας αυτό το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης που έχει αποδειχτεί πως ηρεμεί το πνεύμα. Προτείνουμε τα KR 1009 Peachy Keen και KR 1010 Earth Beige, από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Μωβ, για απόλυτη χαλάρωση

Το μοβ χαρίζει μια αίσθηση γαλήνης, διευκολύνει τις ήρεμες και προσωπικές συζητήσεις και μας ενώνει με τα πνευματικά μας συναισθήματα. Δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον και για διαλογισμό, αφού έχει την ιδιότητα να μας χαλαρώνει. Προτείνουμε την απόχρωση CG446 Koboloi, από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints.