Χρήσιμες Συμβουλές

Ψάχνετε πληροφορίες σχετικά με το βάψιμο, αρχικά δείτε τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας, φορέστε άνετα ρούχα & επιλέξτε την playlist της KRAFT Paints στο Spotify. Διαβάστε παρακάτω καποιες επιπλέον συμβουλές.

Εργαλεία & Προϊόντα

Υπάρχουν πολλοί τύποι και μεγέθη πινέλων στην αγορά και ίσως να μην είστε σίγουροι για το κατάλληλο. Δύο θα πρέπει να είναι τα βασικά σας κριτήρια: 1) ο τύπος του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε και 2) η επιφάνεια που θα βάψετε. Αν χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα, όπως π.χ. το 4 seasonsTM, τότε επιλέξτε ένα πινέλο με φυσική τρίχα, διότι συγκρατεί καλύτερα το χρώμα. Αν χρησιμοποιήσετε πλαστικό χρώμα όπως το MASTER, τότε προτιμήστε πινέλο από νάιλον ή πολυεστέρα.

Σε μεγάλες επιφάνειες (σοβατεπί, πόρτες, κλπ.) χρησιμοποιήστε ίσιο πινέλο με μακριά τρίχα. Σε δύσκολες επιφάνειες (γωνίες, καλοριφέρ, κοψίματα, κλπ.) προτιμήστε μακρύ στραβοπίνελο, ενώ σε γωνίες και ανάγλυφες λεπτομέρειες χρησιμοποιήστε στρογγυλό πινέλο.

Τα καλά πινέλα έχουν περισσότερα νήματα και δημιουργούν μία ομαλότερη, πιο ομοιόμορφη επιφάνεια, ενώ διαρκούν και πολύ περισσότερο.

Αποφασίζοντας να βάψετε έναν ή περισσότερους χώρους, θα μπείτε φυσικά στην απολαυστική διαδικασία να επιλέξετε απόχρωση, αλλά εξ ίσου σημαντική είναι και η επιλογή του κατάλληλου τύπου προϊόντος. Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων χρώματος που διαφοροποιούνται με βάση τις ιδιότητές τους και εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε σύμφωνα με τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στην αγορά διατίθενται χρώματα με:

 • Υποαλλεργικές ιδιότητες
 • Οικολογική σύνθεση
 • Αντιμυκητιακές ιδιότητες
 • Αντιμικροβιακή σύνθεση
 • Χαμηλό κόστος
 • Μεγάλη καλυπτικότητα
 • Μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο
 • Σύνθεση που συνεισφέρει στην υγιεινή ατμόσφαιρα
 • κ.α.

Έτσι, αν για παράδειγμα θέλετε να βάψετε έναν χώρο που γενικά είναι σκοτεινός και έχει έντονη υγρασία, καλύτερα να προτιμήσετε ένα χρώμα όπως το MASTER HYDROCONTROL ή το GO HYDROCHROMA τα οποία αποτρέπουν τη συγκέντρωση υγρασίας στις επιφάνειες.

Εξ άλλου, για το παιδικό δωμάτιο το οποίο αφενός λερώνεται συχνά, αφετέρου θα θέλατε ένα όσο το δυνατόν πιο ‘υγιεινό’ χρώμα, η ιδανική επιλογή είναι ένα χρώμα σαν το MASTER EASY CLEAN που συνεισφέρει στην υγιεινή ατμόσφαιρα με πολύ χαμηλές εκπομπές VOC και επίσης πλένεται εύκολα.

Αν είναι η πρώτη φορά που θα βάψετε μόνοι σας το σπίτι, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε:

 • Ρολό με μεσαία τρίχα
 • Κοντάρι (στο οποίο θα προσαρμόσετε το ρολό αν πρόκειται να βάψετε και το ταβάνι)
 • Πινέλα
 • Ίσιο πινέλο με μακριά τρίχα για μεγάλες επιφάνειες (σοβατεπί, πόρτες, κλπ.)
 • Μακρύ στραβοπίνελο για δύσκολες επιφάνειες (γωνίες, καλοριφέρ, κοψίματα, κλπ.)
 • Στρογγυλό πινέλο για γωνίες και ανάγλυφες λεπτομέρειες
 • Χαρτοταινίες (λεπτή και φαρδιά) για να καλύψετε σημεία που δεν θα βαφτούν
 • Σπάτουλα
 • Ξυλάκι ανάδευσης
 • Σκαφάκι κατάλληλο για το μέγεθος του ρολού σας, μέσα στο οποίο θα ρίξετε το χρώμα και θα περιστρέψετε το ρολό για να εφαρμοστεί το χρώμα ομοιόμορφα
 • Σφουγγάρι (για καθαρισμό των επιφανειών)
 • Γυαλόχαρτο Νο 120-150
 • Νάιλον ή χαρτόνι ή χαρτί οντουλέ για να καλύψετε το πάτωμα

Τεχνικές Λύσεις

Μερικές φορές παρατηρούμε το χρώμα να ξεφλουδίζει εξωτερικά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εντοπισμένα έξω από δωμάτια με μεγάλη υγρασία, όπως π.χ. το μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το διορθώσετε άμεσα, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως διότι η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει μούχλα στον τοίχο, ειδικά τον χειμώνα. Αρχικά αφαιρέστε τα σαθρά υπολείμματα του προηγούμενου χρώματος, τρίψτε και στοκάρετε με SPACHTEL. Ασταρώστε τον τοίχο με ECO DUR AQUA για ισχυρή πρόσφυση και προστασία και ολοκληρώστε με 2 στρώσεις 4 SEASONS για τέλεια προστασία από τις καιρικές συνθήκες και για καλύτερη ‘αναπνοή’ του τοίχου.

Α. Ποσότητα

Αφού επιλέξετε το χρώμα σας, θα πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα που θα χρειαστείτε. Ανατρέξτε στον υπολογιστή υλικών της KRAFT Paints εδώ.

Θυμηθείτε: Στην αριθμητική σας εκτίμηση, στρογγυλοποιήστε προς τα πάνω. Είναι προτιμότερο να σας περισσέψει λίγο χρώμα, παρά να ξεμείνετε.

Β. Κόστος

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος που θα επιλέξετε. Έχετε όμως υπόψη ότι μακροπρόθεσμα σας συμφέρει περισσότερο η καλή ποιότητα, καθώς αυτή θα σας εξασφαλίσει και μεγαλύτερη διάρκεια. Συνυπολογίστε επίσης το κόστος εργαλείων και αναλώσιμων (ρολό, σκαφάκι, πινέλα, χαρτοταινίες, κλπ.).

Γ. Χρόνος

Για τον συνολικό χρόνο που θα χρειαστείτε, υπολογίστε κατ’ αρχάς λίγο χρόνο για την προετοιμασία των χώρων (απομάκρυνση/κάλυψη επίπλων, κάλυψη δαπέδου, χαρτοταινίες γύρω από διακόπτες, σοβατεπί, κλπ.). Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι πριν ξεκινήσετε το δεύτερο χέρι, θα πρέπει το πρώτο να έχει στεγνώσει εντελώς – ιδανικά ξεκινήστε το την επόμενη ημέρα. Για ένα μέσο διαμέρισμα 50-100 τ.μ. συνήθως αρκεί ένα Σαββατοκύριακο!

Είτε θέλετε να φρεσκάρετε έναν χώρο είτε να αλλάξετε εντελώς τα χρώματα στους τοίχους, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένα βήματα για ένα τέλειο αποτέλεσμα:

Α. Καθαρίστε καλά τους τοίχους με νερό και σαπούνι.

Β. Λειάνετε κάθε προβληματικό σημείο του τοίχου με γυαλόχαρτο και στοκάρετε όπου υπάρχουν βαθουλώματα με το SPACHTEL. Στο τέλος απομακρύνετε τη σκόνη.

Γ. Αν έχετε χρησιμοποιήσει στόκο σε διάφορα σημεία, εφαρμόστε το γεμιστικό αστάρι νερού DUR AQUA WHITE. Αν η επιφάνεια είχε βαφτεί παλιότερα με υδρόχρωμα ή κόλλα, εφαρμόστε το ECO DUR AQUA. Αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τελευταίο βάψιμο ή υπάρχουν εμποτισμένοι λεκέδες στον τοίχο, εφαρμόστε το μονωτικό υπόστρωμα ECO STAIN BLOCKER AQUA, το οποίο μονώνει από παλιούς λεκέδες εμποδίζοντας τη μετανάστευσή τους στο τελικό χρώμα, ενώ μειώνει και την ποσότητα του τελικού χρώματος που θα χρειαστείτε.

Δ. Τοποθετήστε χαρτοταινία στα σημεία που δεν θέλετε να βαφτούν.

Ε. Αρχίστε να βάφετε τις γωνίες με ένα τριγωνικό πινέλο.

ΣΤ. Εφαρμόστε χρώμα σε όλο τον τοίχο με το ρολό, με κινήσεις ‘W’. Μπορείτε να επιλέξετε ένα οικονομικό πλαστικό χρώμα όπως το PROFI INTERIOR που χρωματίζεται σε χιλιάδες αποχρώσεις.

Ζ. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει καλά και εφαρμόστε τη δεύτερη στρώση.

Έτοιμοι!

Στις περισσότερες κατασκευές με τούβλα, τα τούβλα συνήθως χρησιμοποιούνται ως έχουν, ενώ οι χρωματικές τους παραλλαγές είναι λίγο πολύ περιορισμένες. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα βάφοντας τις επιφάνειες από τούβλα, θα πρέπει προηγουμένως να λάβετε υπόψη μερικά δεδομένα.

Το τούβλο είναι ένα δομικό υλικό που επιτρέπει στο κτίριο να αναπνέει και ως εκ τούτου καλό είναι να επιλέξουμε χρώματα που δεν θα το ‘μπλοκάρουν’ και που θα είναι κατάλληλα για πορώδεις και αλκαλικές επιφάνειες. Αρχικά προετοιμάστε την επιφάνεια, απομακρύνοντας την υγρασία ή τυχόν μούχλα και επισκευάζοντας τυχόν ρωγμές. Η επιφάνεια πριν την εφαρμογή θα πρέπει να είναι τελείως στεγνή. Στη συνέχεια εφαρμόστε μία στρώση αστάρι DUR AQUA WHITE για ισχυρή πρόσφυση και έπειτα δύο στρώσεις 4 SEASONS, το οποίο εξασφαλίζει διαπνοή, προστασία και τέλειο φινίρισμα στο τούβλο.

Σχετικά με τις αποχρώσεις, αποφύγετε τις πιο ανοιχτές καθώς αυτές έχουν την τάση να απομονώνουν τη σκόνη πάνω στο τούβλο και να κάνουν τις σκιές των τούβλων πιο έντονες. Προτιμήστε πιο σκούρες αποχρώσεις, ώστε το χρώμα να δείχνει πιο ενιαίο, όπως ένα έντονο γκρι, π.χ. το November Rain KR2697 ή ένα πράσινο όπως το Hollyhock Garden KR1537.

Για να υπολογίσετε την ποσότητα του χρώματος που θα χρειαστείτε, θα πρέπει πρώτα να μετρήσετε τις επιφάνειες που πρόκειται να βάψετε.

Στο εσωτερικό του σπιτιού:

 • Σε κάθε δωμάτιο που πρόκειται να βάψετε, μετρήστε τις διαστάσεις του δαπέδου και το ύψος των τοίχων. Στη συνέχεια υπολογίστε την περίμετρο και πολλαπλασιάστε την με το ύψος.
 • Υπολογίστε το εμβαδόν του κάθε ανοίγματος (πόρτες, παράθυρα) και αφαιρέστε αυτά τα τετραγωνικά από το προηγούμενο αποτέλεσμα.
 • Αν τα ανοίγματα έχουν αναπτύγματα (περβάζια, εσοχές, κλπ.), υπολογίστε και αυτά τα εμβαδά και προσθέστε τα στον παραπάνω υπολογισμό.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλα τα δωμάτια και στο τέλος αθροίστε τα τετραγωνικά.
 • Αν πρόκειται να βάψετε και την οροφή, θεωρήστε ότι έχει ίσο εμβαδό με αυτό του δαπέδου. Αν έχει κλίση, θα πρέπει να τη λάβετε υπόψη στον υπολογισμό.

Στο εξωτερικό του σπιτιού:

 • Πολλαπλασιάστε το ύψος του κτιρίου επί το μήκος της κάθε όψης και αθροίστε τα εμβαδά.
 • Υπολογίστε τις επιφάνειες των ανοιγμάτων και αφαιρέστε τις από το παραπάνω εμβαδό. Προσθέστε τα εμβαδά πιθανών εσοχών.

Αφού έχετε υπολογίσει τα τελικά τετραγωνικά μέτρα, στη συσκευασία του χρώματος που έχετε επιλέξει θα προσέξετε την ειδική ένδειξη που δηλώνει την κάλυψη (m2/lt), δηλ. πόσα τ.μ. περίπου μπορούν να χρωματιστούν με ένα λίτρο του προϊόντος, για μία στρώση. Διαιρέστε τα τελικά τετραγωνικά σας μέτρα με αυτήν την τιμή και στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί 2 ώστε να βρείτε τα λίτρα που θα χρειαστείτε για 2 στρώσεις.

 

Σημείωση: Η πραγματική ποσότητα του χρώματος που θα χρειαστείτε τελικά, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως το υπόβαθρο, το πάχος του ανάγλυφου, η απορροφητικότητα της επιφάνειας, οι συνθήκες βαφής, η μέθοδος εφαρμογής, κλπ.

Ο καθαρισμός των εξωτερικών τοίχων πριν το βάψιμο θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο χρωματικό αποτέλεσμα. Εκτός από λάστιχα, κουβάδες, κλπ., θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη μία ηλεκτρική συσκευή υψηλής πίεσης.

 • Πλύνετε από πάνω μέχρι κάτω με σκέτο νερό, ώστε να απομακρύνετε χώματα, ιστούς αράχνης, φύλλα, κλπ.
 • Αφού στεγνώσουν οι επιφάνειες, προσθέστε καθαριστικό στη συσκευή και πλύνετε από κάτω προς τα πάνω. Αφήστε να μουλιάσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε από πάνω μέχρι κάτω με σκέτο νερό. (Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε χλώριο ή χλωριούχα προϊόντα).
 • Αφήστε να στεγνώσει εντελώς (τουλάχιστον 48 ώρες) πριν προχωρήσετε στο βάψιμο.

Αρχικά, συγκεντρώστε όλα τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρειαστείτε:

 • Σαπούνι και νερό
 • Γυαλόχαρτο
 • Αστάρι
 • Οικολογική ριπολίνη νερού κατάλληλη για ξύλο (π.χ. WOOD AQUA)
 • Ρολό
 • Σκαφάκι
 • Πινέλα

Καθαρίστε καλά την επιφάνεια με νερό και σαπούνι και όταν στεγνώσει καλά λειάνετε με γυαλόχαρτο και ξεσκονίστε με ένα νωπό πανί. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα αστάρι που προστατεύει από λεκέδες, όπως το VELATOURA AQUA. Αφήστε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες. Προχωρήστε στην εφαρμογή του χρώματος και περάστε τη δεύτερη στρώση αφού στεγνώσει καλά η πρώτη. Μία καλή επιλογή είναι η ριπολίνη νερού WOOD AQUA με 11 αποχρώσεις, που προσφέρει αντοχή και καθαρίζεται εύκολα.

Σε νέες άβαφες επιφάνειες: Εφαρμόστε αρχικά το συντηρητικό ξύλου WOOD CARE AQUA. Στη συνέχεια περάστε το VELATOURA AQUA για τη γέμιση των ατελειών του ξύλου και τέλος, χρησιμοποιήστε τη ριπολίνη νερού WOOD AQUA.

Για τις κάσες, εκτός των παραπάνω, γεμίστε τυχόν κενά με σιλικόνη και ασταρώστε με το οικολογικό μονωτικό υπόστρωμα ECO STAIN BLOCKER AQUA, ώστε να αποφύγετε μελλοντικές ρωγμές και απώλειες πρόσφυσης.

Αρχικά στοκάρετε με τον στόκο SPACHTEL και στη συνέχεια εφαρμόστε το αστάρι ECO DUR AQUA ή το γεμιστικό αστάρι πρόσφυσης DUR AQUA WHITE. Προχωρήστε στο βάψιμο εφαρμόζοντας δύο στρώσεις με το επιλεγμένο σας χρώμα. Προτιμήστε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας όπως τα χρώματα της οικογένειας MASTER.

Αρχικά στοκάρετε στις ενώσεις ή στο τελείωμά της με τον ελαστομερή ακρυλικό στόκο PUTTY και στη συνέχεια με το SPACHTEL. Κατόπιν ασταρώστε με DUR AQUA WHITE και τέλος εφαρμόστε το τελικό χρώμα (σας προτείνουμε τη σειρά MASTER).

Αν η επιφάνεια είναι νέα ή βαμμένη παλιότερα με υδρόχρωμα ή κόλλα, χρησιμοποιήστε αρχικά το αστάρι ECO DUR AQUA ή το DUR AQUA WHITE. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα χρώμα εξειδικευμένο για μπάνια και κουζίνες, όπως το MASTER HYDROCONTROL ή το ASEPSIS που προστατεύουν από μούχλα, μύκητες και μικρόβια.

Αν θέλετε να βάψετε πλακάκια ή μάρμαρα, εφαρμόστε αρχικά το αντισκωριακό αστάρι νερού RUST BLOCKER AQUA για σωστή πρόσφυση του τελικού χρώματος και στοκάρετε τους αρμούς με το SPACHTEL.

Σε περίπτωση που έχει εμφανιστεί μούχλα, θα πρέπει πρώτα να την απομακρύνετε με το ειδικό καθαριστικό MOLD BLOCKER και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το μονωτικό υπόστρωμα ECO STAIN BLOCKER AQUA.

Το ταβάνι είναι μία επιφάνεια που ίσως να μην την συνυπολογίζετε στο βάψιμο, αλλά βάφοντάς την μπορεί να μεταμορφώσει όλο τον χώρο!

Ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δωματίου, μπορείτε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ψευδαίσθηση που θα κολακέψει ακόμη περισσότερο τον χώρο σας, επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα στο ταβάνι – πάντοτε σε μελετημένη συσχέτιση ή αντίθεση με τα χρώματα των τοίχων και του δαπέδου.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να ‘μεγαλώσει’ ο χώρος σας, επιλέξτε την ίδια ανοιχτή απόχρωση σε όλους τους τοίχους και στο ταβάνι, ενώ αν θέλετε να ‘μικρύνει’ ένας μεγάλος χώρος, κάντε ακριβώς το ίδιο αλλά με μία σκούρα απόχρωση.

Αν ο χώρος είναι χαμηλοτάβανος και θέλετε να ‘ψηλώσει’, εφαρμόστε μία πιο σκούρα απόχρωση στους τοίχους και μία ανοιχτή (ένα φωτεινό λευκό) στο ταβάνι. Αντιθέτως, αν θέλετε να ‘χαμηλώσει΄ ένας ψηλοτάβανος χώρος, εφαρμόστε ένα ανοιχτό χρώμα στους τοίχους και ένα σκούρο ή έντονο χρώμα στο ταβάνι.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΨΕΤΕ: Στοκάρετε όπου χρειάζεται με SPACHTEL. Αν η επιφάνεια είναι νέα ή βαμμένη παλιότερα με υδρόχρωμα ή κόλλα, χρησιμοποιήστε το αστάρι ECO DUR AQUA ή το DUR AQUA WHITE. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα χρώμα υψηλής ποιότητας με μεγάλη αντοχή στον χρόνο, από την οικογένεια MASTER. Χρησιμοποιήστε ρολό με κοντάρι και περάστε σταυρωτά τη δεύτερη στρώση.

Αποχρώσεις & Φινιρίσματα

Εκτός από την απόχρωση που θα επιλέξετε, μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει και το φινίρισμα του κάθε προϊόντος, κάτι που θα καθορίσει το πόσο λαμπερό θα δείχνει τελικά το χρώμα. Οι δύο μεγάλες διακριτές επιλογές στο φινίρισμα είναι το ματ και το γυαλιστερό.

Το ματ φινίρισμα έχει την ιδιότητα να κρύβει τις ατέλειες, καθώς δεν αντανακλά το φως. Ως εκ τούτου είναι προτιμότερο για οροφές που έχουν συνήθως περισσότερες ατέλειες, αλλά και για τους τοίχους του σαλονιού, της τραπεζαρίας και των υπνοδωματίων. Γενικά τα ματ χρώματα πλένονται πιο δύσκολα, αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα υψηλής ποιότητας ματ χρώματα, όπως π.χ. της οικογένειας MASTER. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το MASTER HYDROCONTROL με ultra ματ φινίρισμα, το οποίο ενδείκνυται ειδικά για μπάνια και κουζίνες, καθώς αντέχει στην υγρασία και εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας.

Αντιθέτως, το γυαλιστερό φινίρισμα τείνει να αποκαλύπτει τις ατέλειες των επιφανειών, διότι αντανακλά ακόμη και το πιο απαλό φως. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν προτιμάται συχνά στους τοίχους, παρά μόνο ως συμπληρωματικό για κάποιο καλλιτεχνικό εφέ. Συνηθίζεται περισσότερο σε ξύλινες επιφάνειες ή επιφάνειες απόλυτα λείες, δημιουργώντας μία πολύ μοντέρνα και πολυτελή αίσθηση. Είναι υπέροχο σε έντονες χρωματικές αποχρώσεις, όπως το κόκκινο, το κυπαρισσί ή το έντονο μπλε. Επίσης, είναι το πιο ανθεκτικό φινίρισμα και το ευκολότερο στον καθαρισμό.

Για τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, προτιμήστε αποχρώσεις ειδικά σχεδιασμένες για εξωτερική χρήση όπως οι αποχρώσεις με τη σήμανση ‘F’ από τη βεντάλια KRAFT INSPIRED COLLECTION ή οι αποχρώσεις της KRAFT REFLECTIVE COLLECTION. Οι τελευταίες έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να ανακλούν μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, μειώνοντας τη θερμοκρασία των εξωτερικών τοίχων, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση και βελτιώνοντας την άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού. Η τιμή της ανακλαστικότητας στην ηλιακή ακτινοβολία TSR (Total Solar Reflectance) για κάθε μία απόχρωση ξεχωριστά, έχει μετρηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τα διεθνώς πιστοποιημένα πρότυπα μέτρησης.

Οικολογική Συνείδηση

Σήμερα διατίθενται, μεταξύ άλλων, και οικολογικά χρώματα στην αγορά που αφήνουν το ελάχιστο δυνατόν αποτύπωμα στο περιβάλλον. Η KRAFT Paints διαθέτει πολλά προϊόντα που συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα, αλλά ως την πλέον οικολογική επιλογή σάς προτείνουμε το MASTER ECO. Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα, εγκεκριμένο από το ΑΣΑΟΣ, φιλικό στον χρήστη και απολύτως ασφαλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Μην περιοριστείτε όμως μόνο στην επιλογή του χρώματος! Αρχίστε και ολοκληρώστε όλη τη διαδικασία του βαψίματος με όσο το δυνατόν πιο οικολογικό τρόπο, και πιο συγκεκριμένα:

 • Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή υλικών πριν αγοράσετε το χρώμα, ώστε να μην προκύψει πλεόνασμα προϊόντος.
 • Αν περισσέψει προϊόν στο τέλος, αποθηκεύστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αναποδογυρίστε το ώστε να εμποδίσετε την εισχώρηση αέρα.
 • Απομακρύνετε τα υπολείμματα με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
 • Ανακυκλώστε όπου είναι δυνατόν.