Βεραμάν Χρώμα – Ο απόλυτος συνδυασμός του μπλε με το πράσινο

COLORPEDIA  •  03 Σεπτεμβρίου 2024
βεραμάν τοίχος

Απαλό και δροσερό, δημιουργεί φρέσκους και καλαίσθητους χώρους 

Το βεραμάν, γνωστό και ως "Aquamarine" ή "Teal" σε άλλες γλώσσες, είναι ένα χρώμα που συνδυάζει τις αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, δημιουργώντας έναν τόνο που αποπνέει φρεσκάδα και ηρεμία. 

veraman fandeck colors

Το όνομά του προέρχεται από τον πολύτιμο λίθο ακουαμαρίνα, ο οποίος έχει παρόμοια απόχρωση και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην αρχαιότητα για την ομορφιά και τις προστατευτικές του ιδιότητες. Το βεραμάν έχει ιστορικά χρησιμοποιηθεί στη μόδα, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, κυρίως ως συμβολικό χρώμα που συνδέεται με τη θάλασσα, τον ουρανό και τη φύση. 

Συνδυάζει την ηρεμία του μπλε με την αναζωογονητική αίσθηση του πράσινου, δημιουργώντας ένα χρώμα που μειώνει το άγχος και προάγει την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Απαλό και δροσερό είναι το ιδανικό για μια ποικιλία εφαρμογών στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ιδανικό χρώμα για χώρους που σχετίζονται με προσωπική φροντίδα όπως τα μπάνια αφού δημιουργεί μία φρέσκια και καθαρή αίσθηση. Συνδυάστε το με λευκά ή ασημένια στοιχεία για έναν καθαρό και αναζωογονητικό χώρο. 

βεραμάν έπιπλα

Για μία αίσθηση κομψότητας και μοντέρνο ύφος, βάψτε τους τοίχους του σαλονιού σας με βεραμάν και γκρι αποχρώσεις. Χρησιμοποιείστε το Chat in Color, το AI εργαλείο εύρεσης χρωμάτων από την KRAFT Paints και βρείτε τους χρωματικούς συνδυασμούς που έχετε φανταστεί για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.