Βραβεύσεις για την KRAFT Paints και BIOCLIMA® στα Green Brand Awards 2023

Δελτία τύπου  •  24 Μαρτίου 2023
kraftpaints-green-brand-awards-2023

Δύο κορυφαία προϊόντα της KRAFT Paints και της BIOCLIMA, του ομίλου Druckfarben Hellas, βραβεύτηκαν για ακόμα μία χρονιά με ένα Gold και ένα Silver βραβείο στη φετινή τελετή απονομής των Green Brand Awards. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου από τη Boussias Communications, με στόχο να αναδειχθούν οι φετινοί νικητές, που εισάγουν και εφαρμόζουν πράσινες καινοτομίες σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, προάγοντας την πράσινη οικονομία και έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Το Master Easy Clean, το κορυφαίο χρώμα της οικογένειας Master σε πιστοποιήσεις, κατέκτησε το Gold βραβείο στην κατηγορία “Best Green Indoor Material”. Το Master Easy Clean αποτελεί ένα χρώμα ύψιστης αντοχής  και ποιότητας, που συνεισφέρει στην υγιεινή ατμόσφαιρα του χώρου και την ποιότητα ζωής. Αποτελεί ιδανική λύση για βαφή τοίχων σε χώρους που λερώνονται συχνά και απαιτούν αντοχή στο συχνό καθάρισμα και στη στίλβωση, όπως παιδικά δωμάτια, ενώ είναι πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον και το πρώτο με πιστοποιήσεις Vegan και RedCert2.

Επιπλέον, το ClimaTop® Flexosil της BIOCLIMA® έλαβε το Silver βραβείο στην κατηγορία “Best Green Outdoor Material”. Το Climatop Flexosil είναι σιλικουνούχο παστώδες διακοσμητικό τελικό επίχρισμα, με εξαιρετική υδαταπωθητικότητα, ελαστικότητα και μεγάλη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες. Αποτελεί μέρος των Πιστοποιημένων Συστημάτων Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA, που προσφέρουν μία συνολική κτηριακή θωράκιση, προστασία έναντι καιρικών συνθηκών και ριζική αισθητική ανακαίνιση, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

O Όμιλος Druckfarben Hellas, επιδιώκει να βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρίες-πρότυπα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και καινοτομίας. Καινοτόμα προϊόντα του, ανάμεσά τους και το Master Easy Clean της KRAFT Paints, διαθέτουν την «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), ολοκληρώνοντας την πράσινη πρόταση στη δόμηση, και προσφέροντας παράλληλα αισθητική αρτιότητα και υψηλή αντοχή. Το Πιστοποιημένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης, ClimaWall της BIOCLIMA, μέρος του οποίου είναι και το βραβευμένο Climatop Flexosil, αποτελεί το πρώτο ελληνικό σύστημα με Περιβαλλοντική Επίδοση EPD, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αειφόρο ανάπτυξη και βελτιώνοντας ενεργά την κτηριακή αξιολόγηση των κατασκευών, μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων μεθόδων (LEED, BREAM, WELL κλπ.)


Διακρίσεις όπως αυτές αποδεικνύουν πως η Druckfarben Hellas, έχει επιτύχει μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές και επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, να εκπληρώσει πολλούς από τους βιώσιμους στόχους της, συνεισφέροντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.