Με κοινωνικό αίσθημα η παρουσία της KRAFT Paints & BIOCLIMA® στην Έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023!

Εκθέσεις / Εκδηλώσεις  •  23 Οκτωβρίου 2023
build expo 2023

Η KRAFT Paints και η BIOCLIMA®, συμμετείχαν για 2η χρονιά στην Έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ, μία εκδήλωση αποκλειστικά για τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα.

Σε ένα περίπτερο γεμάτο χρώμα και green περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούσαν να ανακαλύψουν τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης - BΙΟCLIMA® και πως οι πιστοποιήσεις που κατέχουν συμβάλλουν στις πράσινες αξιολογήσεις των κτιρίων. Τα συστήματα της BIOCLIMA®, φέρουν την Περιβαλλοντική Δήλωση - EPD (Environmental Product Declaration) η οποία συμβάλλει στην ανώτερη “οικολογική” ταξινόμηση των κτιριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως LEΕD, BREEΑM, WELL κ.α.

Το περίπτερο, εκτός από τους βασικούς κωδικούς που φέρουν “πράσινες” αξιολογήσεις της KRAFT Paints, εστίαζε στα νέα προϊοντικά λανσαρίσματα του 2023, όπως το βιολογικής βάσης βερνίκι εμποτισμού πολυουρεθάνης νερού Wood Shield Color Based και το ακρυλικό χρώμα πολυουρεθάνης νερού Floor Shield. Tο κοινωνικό προφίλ της εταιρίας εντάχθηκε στο περίπτερο μέσω μιας δια δραστικής εμπειρίας που καλούσε τους επισκέπτες να κάνουν 1 λεπτό ποδήλατο για να συμβάλλουν στην συλλογή λίτρων χρώματος που θα χορηγηθούν από την εταιρία σε πληγείσες περιοχές από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του Σεπτεμβρίου για την αποκατάσταση διαφόρων κτιρίων.

Πρόκειται για μια συνολική εμπειρία για το μέλλον της οικοδομής αλλά και μιας στάσης που αγκαλιάζει την ευθύνη που έχουν οι εταιρίες προς την κοινωνία, ειδικά σχεδιασμένη από την ομάδα της KRAFT Paints & BIOCLIMA®.

Εκτός από την δια δραστική εμπειρία στην έκθεση, ο Όμιλος DRUCKFARBEN HELLAS υποστήριξε την περιφέρεια της Θεσσαλίας μετά την ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που υπέστη από τις κακοκαιρίες, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση κτιρίων του Δήμου Φαρσάλων. Σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές και τους τοπικούς συνεργάτες, η εταιρία προχώρησε άμεσα, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, στη διάθεση χρωμάτων από την προϊοντική γκάμα της KRAFT Paints, για την κάλυψη 20.000τ.μ. ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων με τα προϊόντα Master & Seasons.