Φυτά εσωτερικού χώρου: Τι προσφέρουν στο σπίτι μας;

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ  •  23 Ιουνίου 2023
ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ: ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ;

Φέρνουμε τη φύση στη διακόσμηση και απολαμβάνουμε την ευεξία και την ηρεμία που τόσο έχουμε ανάγκη.

Η καθημερινή φροντίδα των φυτών και των λουλουδιών ίσως να μην συμβαδίζει με το φορτωμένο πρόγραμμά σας. Ωστόσο ακόμα και αν ανήκετε σε αυτούς που τα φυτά δεν επιβιώνουν στα χέρια τους, υπάρχουν τρόποι να προσθέσετε λίγο πράσινο στη ζωή σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και σίγουρα δεν χρειάζεται να είστε experts στην κηπουρική για να ευδοκιμήσουν στο σπίτι σας.

Τα οφέλη τους είναι σίγουρα πολλά, ειδικά τώρα που λόγω αυτής της πρωτόγνωρης συνθήκης που βιώνουμε, στερηθήκαμε τη φύση περισσότερο από ποτέ. Τα φυτά εσωτερικού χώρου φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού. Έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν σαν σφουγγάρια, μειώνοντας κατά 20% τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια και μικροσωματίδια που ευθύνονται για αλλεργίες, ευαισθησίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Αν εργάζεστε από το σπίτι ή περνάτε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, τότε  τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι απαραίτητα. Αρχικά το αναζωογονητικό πράσινο χρώμα τους, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει την αποδοτικότητά σας. Το πιο βασικό όμως είναι πως τα φυτά εσωτερικού χώρου απορροφούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και οι άλλες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Επιπλέον, βελτιώνουν την ψυχολογία και προάγουν την ενσυναίσθηση. Ακόμα και η ελάχιστη φροντίδα που προσφέρουμε στα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορεί να αυξήσει την συμπόνια και να βελτιώσει τη σχέση μας με τους γύρω μας.

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου να επιλέξετε;

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου να επιλέξετε;

Σανσιβέρια: Ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Τοποθετήστε τη σε φωτεινό σημείο για να μεγαλώσει πιο γρήγορα. Αν όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και πάλι μπορεί να ευδοκιμήσει, απλά θα αναπτύσσεται πιο αργά.

Δράκαινα: Αντέχει και σε χώρους με λίγο φωτισμό και ζει με ελάχιστη φροντίδα. Συνήθως τη συναντάμε σε καθιστικά ή και επαγγελματικούς χώρους.

Αλόη: Καθαρίζει τον αέρα του χώρου και φυσικά το τζελ που παράγει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δερματικές παθήσεις ή επούλωση τραυμάτων.

Πόθος: Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες. Έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα και να απορροφά βλαβερούς ρύπους και μυρωδιές, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Νεφρίτης: Ένα παχύφυτο που ευδοκιμεί χωρίς πολύ νερό και ομορφαίνει σίγουρα το χώρο.

Πώς θα εντάξετε τα φυτά εσωτερικού χώρου στη διακόσμηση;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν μόνο θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά είναι τόσο όμορφα και αναζωογονητικά που σίγουρα προσθέτουν το κάτι παραπάνω στη διακόσμηση του σπιτιού.

Το πράσινο χρώμα τους μπορεί να δημιουργήσει υπέροχες χρωματικές αντιθέσεις με τους τοίχους και τα έπιπλα. Εμείς συγκεντρώσαμε ιδέες για να διαμορφώσετε το απόλυτο ζεν περιβάλλον

Πράσινο και Ροζ

Πράσινο και Ροζ

Δύο χρώματα που δένουν πολύ αρμονικά και δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο που όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε. Βάψτε έναν τοίχο του σπιτιού σας ροζ και διαμορφώστε εκεί μια πράσινη γωνιά, τοποθετώντας τα φυτά σας. Προτείνουμε την απόχρωση KR 1863 Ella Rose, από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Ναι στο κίτρινο

Για ένα πραγματικά μοντέρνο αποτέλεσμα, βάψτε έναν τοίχο του καθιστικού σας σε μια ζεστή κίτρινη απόχρωση, όπως η KR 1366 Mellow Glow από την Inspired Collection της KRAFT Paints. Τοποθετήστε γύρω γύρω φυτά και έχετε το πιο instagrammable περιβάλλον.

Ναι στο κίτρινο
Do it Yourself

Do it Yourself

Αν έχετε ταλέντο στη ζωγραφική, μπορείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε patterns εμπνευσμένα από τη φύση στον τοίχο σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν και ειδικά σκίτσα ζωγραφικής, πάνω στα οποία θα πατήσετε για να πετύχετε το απόλυτο σχήμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοίχο από φύλλα, χρησιμοποιώντας την απόχρωση KR1548 Key West από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Ζεστό πορτοκαλί

Εκτός από το πράσινο χρώμα, αγαπάμε και τις σκιάσεις που δημιουργούν τα φυτά στις επιφάνειες των τοίχων, ανάλογα με το φως που πέφτει επάνω τους. Επιλέξτε ένα ζεστό πορτοκαλί όπως το CG 413 Euphoria από την Colors of Greece Collection και παίξτε με τις αντιθέσεις.

Ζεστό πορτοκαλί
Το πιο ζεν home office

Το πιο ζεν home office

Το work from home σε πολλές περιπτώσεις ήρθε για να μείνει. Για να είναι παραγωγική ωστόσο η εργασιακή καθημερινότητα έστω και από το σπίτι, προτείνουμε να διαμορφώσετε ένα ζεν γραφείο και να το γεμίσετε με φυτά εσωτερικού χώρου. Θα βελτιώνουν κάθε φορά τη διάθεσή σας και θα σας γεμίζουν ενέργεια για να συνεχίσετε. Επιλέξτε να βάψετε τους τοίχους του γραφείου σε ένα φωτεινό λευκό, όπως το KR 1079 Star White, από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Dark Mood

Αν αγαπάτε τα σκούρα χρώματα και πάλι μπορείτε να προσθέσετε φυτά στο χώρο σας. Λέμε ναι σε ένα βαθύ πράσινο όπως το CG 511 Mystikos Dipnos.

Dark Mood