Οι μικροί χώροι μεγαλώνουν με χρώμα!

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ  •  15 Ιουνίου 2023
hey

Ένα από τα συχνότερα αιτήματα που ακούν από τους πελάτες τους αρχιτέκτονες και διακοσμητές, είναι να βρεθεί τρόπος να μεγαλώσει ένας χώρος ή έστω να δοθεί η ψευδαίσθηση της μεγέθυνσης. Και ένας από τους πιο έξυπνους, οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους είναι το χρώμα!

Η στρατηγική τοποθέτηση χρωμάτων που διαφέρουν στην τονικότητα (ανοιχτό-σκούρο) μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα ως προς το οπτικό αποτέλεσμα, ανάλογα με την ανάγκη του κάθε δωματίου. Έτσι, για παράδειγμα, ένας μικρός συνολικά χώρος ‘μεγαλώνει’ με την εφαρμογή ανοιχτών χρωμάτων σε όλες τις επιφάνειες και με ένα πιο σκουρόχρωμο πάτωμα. Σε έναν μακρόστενο χώρο που θέλουμε να ‘διευρύνουμε’, προτιμάμε να παίξουμε με την αντίθεση, εφαρμόζοντας την πιο σκούρα τονικότητα στον απέναντι μικρό τοίχο, ενώ αντιστρόφως, βάφουμε τους δύο μεγάλους τοίχους πιο σκούρους και πιο ανοιχτό τον απέναντι όταν θέλουμε να επιμηκύνουμε τον χώρο. Για ένα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα, γενικά είναι προτιμότερο να δουλέψουμε με ένα χρώμα, καθώς η πολυχρωμία τείνει να δημιουργεί οπτικά όρια.

Color Trends Kraft
Έντυπα Φυλλάδια Kraft
Χρωματολόγια Kraft

Αλλά ποιο χρώμα;

Εκτός από τη στρατηγική τοποθέτηση, εξ ίσου σημαντική είναι και η επιλογή των κατάλληλων αποχρώσεων με σκοπό την οπτική μεγέθυνση του χώρου. Πολύ συνοπτικά, τρεις γενικές χρωματικές κατευθύνσεις συνιστώνται για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα:

Color Trends Kraft

Ουδέτερα / Off-whites 

Μπορεί το λευκό να έρχεται πρώτο στο μυαλό μας, αλλά στον κόσμο του διακοσμητικού χρώματος λευκό από λευκό απέχει πολύ. Αυτή η οικογένεια αποχρώσεων γενικά θα βοηθήσει στον στόχο μας, εντούτοις η λεπτομέρεια στην απόχρωση μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα με κίτρινους ή κόκκινους υποκείμενους τόνους για μία πιο ζεστή και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο και βέβαια μην αμελήσετε να βάψετε με την επιλεγμένη σας απόχρωση και το ταβάνι. Εμείς προτείνουμε το KR1017/F Rose Sand και το KR1028/F Kiveli από την βεντάλια Inspired Collection της KRAFT Paints. Αυτές οι αποχρώσεις είναι υπέροχες επίσης για μία ανανέωση στα ντουλάπια της κουζίνας σας, η οποία θα δείξει αυτομάτως κομψότερη αλλά και… μεγαλύτερη!

Φωτεινά

Αν αγαπάτε το χρώμα και δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, φυσικά και υπάρχει λύση που ταυτόχρονα θα αναδείξει τον μικρό σας χώρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε προσεκτικά την απόχρωση ώστε αυτή να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο τις φυσικές σκιές και να αποπνέει φρεσκάδα. Δύο πολύ καλές επιλογές είναι το γαλαζοπράσινο KR1584 Ocean Jewel και το φωτεινό κίτρινο KR1156/F Dancing Queen, πάλι από την βεντάλια Inspired Collection της KRAFT Paints.

Έντυπα Φυλλάδια Kraft
Χρωματολόγια Kraft

Σκούρα

Και όμως… Η έξυπνη επιλογή σκουρότερων αποχρώσεων μπορεί επίσης να δημιουργήσει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Αυτό συμβαίνει διότι τα σκούρα χρώματα τείνουν να δείχνουν τα όρια πιο ασαφή. Μεγάλη τάση είναι φέτος το κόκκινο-καφέ του πηλού όπως το CG655 Pilos και το βαθύ πράσινο όπως το CG676/F Kiparissi – και τα δύο από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints.

Master σε κάθε απόχρωση

Το MasterΤΜ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξασφαλίσει το ιδανικό τελικό αποτέλεσμα με τις αποχρώσεις KRAFT Paints που θα επιλέξετε.

Το MasterΤΜ της KRAFT Paints είναι ένα πολύ υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα, πιστοποιημένο ως προϊόν χαμηλών εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων (σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του διεθνώς αναγνωρισμένου εθελοντικού σήματος Indoor Air Comfort®του οργανισμού Eurofins), που συμβάλλει στην ποιότητα του αέρα και στην υγιεινή ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων. Επιπλέον το MasterΤΜ περιέχει μυκητοκτόνα συστατικά στη σύνθεσή του, προστατεύοντας την επιφάνειά του από την ανάπτυξη μούχλας. Ως εκ τούτου είναι ιδανική επιλογή επίσης για χώρους με υγρασία.