Ροζ Χρώμα – Το χρώμα της αγάπης και της τρυφερότητας

COLORPEDIA  •  02 Σεπτεμβρίου 2024
ροζ δωμάτιο

Απαλό και ρομαντικό, εμπνέει ισορροπία και γαλήνη όπου κι αν βρίσκεται


Το ροζ χρώμα είναι μία απαλή ανοιχτόχρωμη απόχρωση που συχνά θεωρείται ένα από τα χρώματα του κόκκινου φάσματος. Το ροζ έχει μία πλούσια και πολυδιάστατη ιστορία. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για την αναπαράσταση των λουλουδιών, ενώ στην Αναγέννηση αναγνωρίστηκε σαν χρώμα και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην τέχνη και στην απεικόνιση της ανθρώπινης σάρκας.

 

ροζ χρώμα χρωματολόγιο

Το 18ο αιώνα έγινε δημοφιλές χρώμα στη Γαλλίας και καθιερώθηκε στα βασιλικά σαλόνια ως σύμβολο πολυτέλειας. Τον 20ο αιώνα άρχισε να συνδέεται περισσότερο με τα κορίτσια και τη θηλυκότητα, κάτι που άρχιζε να αλλάζει με τη πάροδο του χρόνου.

Σήμερα το ροζ χρώμα συνδέεται με τα συναισθήματα αφού αποτελεί σύμβολο ρομαντισμού, τρυφερότητας και ευαισθησίας, με ευρεία χρήση στη μόδα αλλά και τη διακόσμηση. Προσφέρει μία αίσθηση νοσταλγίας και ταυτόχρονα γαλήνης στους εσωτερικούς χώρους, όπως το σαλόνι, αφού ενισχύει τη δημιουργικότητα και βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων.

Το ροζ χρώμα στους τοίχους του υπνοδωματίου και χώρους χαλάρωσης μπορεί να προσδώσει μία extra αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. Με την ευελιξία και την ποικιλία των αποχρώσεων του, το ροζ μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές διακοσμητικές ανάγκες και στυλ, καθιστώντας το μια αγαπημένη επιλογή για πολλούς διακοσμητές και ιδιοκτήτες σπιτιών.

 

ροζ υπνοδωμάτιο

Συνδυάζεται άψογα με διαφορετικές αποχρώσεις όπως το καφέ, το μωβ και το γκρι αναλόγως με τις ανάγκες τους κάθε χώρου. Η KRAFT Paints προσφέρει μοναδικές ροζ αποχρώσεις χρωματολογίου για να μεταμορφώσετε κάθε δωμάτιο όπως το ονειρεύεστε! Αντλήστε έμπνευση από τις χιλιάδες αποχρώσεις της Inspired Collection!

ροζ αρχιτεκτονική
ροζ εξωτερικό κτίριο
ροζ χρώμα