Σημαντική αύξηση τζίρου και αξιόλογες αναπτυξιακές δράσεις από την KRAFT Paints για το 2023

Δελτία τύπου  •  28 Φεβρουαρίου 2024
kraft paints_2023 goals

H KRAFT Paints, μέλος του Ομίλου DRUCKFARBEN, πραγματοποίησε σημαντικά βήματα στρατηγικής ανάπτυξης το 2023, τα οποία οδήγησαν σε άνοδο των οικονομικών μεγεθών και έθεσαν τις βάσεις για την κατάκτηση υψηλότερων επιχειρηματικών στόχων.  

Όπως άλλωστε επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της KRAFT Paints, Νίκος Βλαχάκης: «Το 2023 η αύξηση στα έσοδα από τις πωλήσεις διαμορφώθηκε στο 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τον Μάιο του 2023 να καταγράφεται υψηλό ιστορικό πωλήσεων. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν πληθώρα νέων θέσεων εργασίας, προστέθηκαν περισσότεροι από 200 νέοι εταιρικοί πελάτες στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και ενισχύθηκαν οι στρατηγικές συνεργασίες. Σημειωτέων,  η θετική πορεία της KRAFT Paints εναρμονίζεται πλήρως με αυτή που ακολουθεί ο Όμιλος DRUCKFARBEN, ο οποίος παρουσίασε το 2023 αυξημένα έσοδα σε σχέση με το 2022, από 79 εκατ. ευρώ σε περίπου 85 εκατ. ευρώ, μία αύξηση δηλαδή της τάξης του 6%».   

Επιπρόσθετα, το 2023 ενισχύθηκε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της KRAFT Paints, με νέες κατηγορίες και καινοτόμα προϊόντα που κατέκτησαν μεγάλο μερίδιο των αγορών δραστηριοποίησης της εταιρείας. Με αυτήν την επιλογή, επιδιώκεται η διαρκής εξέλιξη και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, που ανταποκρίνονται και εξυπηρετούν τις ανάγκες της κατασκευής, επισκευής και ανακαίνισης. Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί η ολοένα και αυξανόμενη διείσδυση των Πιστοποιημένων Δομικών Συστημάτων Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA® στην εγχώρια αγορά, που προσφέρουν στον καταναλωτή μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση στη θερμομόνωση και την ενεργειακή αναβάθμιση.  

Η επιδίωξη του Ομίλου να βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρίες-πρότυπα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και καινοτομίας συνεχίστηκε και το 2023, καθώς η KRAFT Paints διακρίθηκε με Silver βραβείο από τον Οργανισμό EcoVadis για τις βιώσιμες πρακτικές της (με βάση τα ESG κριτήρια). Σημαντική, επίσης, διάκριση έλαβε στον τομέα ποιότητας του εργασιακού περιβάλλοντος, αφού πιστοποιήθηκε ως ιδανικό περιβάλλον εργασίας από το Great Place to Work Hellas. 

Επίσης, η δυναμική και μακροχρόνια παρουσία της KRAFT Paints, μέσω των 2 υπερσύγχρονων παραγωγικών μονάδων Ελλάδος και Ρουμανίας και των θυγατρικών εταιρειών σε Βουλγαρία και Σερβία, εξυπηρετεί τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό για τον Όμιλο είναι ένας από τους σημαντικότερους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης, καθώς ενισχύει την παρουσία του σε αυτήν την γεωγραφική περιοχή πολλαπλασιαστικά.

Τα ανωτέρω προσφέρουν στον Όμιλο τα εχέγγυα για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο 2024, γεμάτο καινοτομίες που δίνουν αξία, σύγχρονη εταιρική κουλτούρα και προϊόντα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη των πόλεων και την αισθητική αναβάθμισή τους, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο.