Καιρός για βάψιμο

Καιρός για βάψιμο

Οι καιρικές συνθήκες (κυρίως οι ακραίες) επηρεάζουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό το βάψιμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν από το να βάψετε τους χώρους σας και να δημιουργήσετε το δικό σας κόσμο… χειμώνα ή καλοκαίρι!

Κρατήστε μόνο στο μυαλό σας τις παρακάτω «σοφές» συμβουλές της KRAFT για το βάψιμο ανάλογα με τον καιρό και γλιτώστε κόπο και χρήμα!

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες στις ετικέτες των προϊόντων!

Τα χρώματα και τα βερνίκια είναι ευαίσθητα στην θερμοκρασία και κατά την εφαρμογή τους θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες. Η ιδανική θερμοκρασία για βάψιμο είναι 20 με 25 βαθμοί Κελσίου!

Aποφύγετε το βάψιμο σε πολύ κρύες ή πολύ καυτές ημέρες!

Όταν έχει πολύ κρύο, οι επιφάνειες είναι κρύες, η βαφή γίνεται πιο παχύρρευστη και το διαλυτικό μέσο αργεί να εξατμισθεί. Το αντίθετο συμβαίνει στις πολύ ζεστές ημέρες. Οι ακραίες θερμοκρασίες αυξάνουν το ενδεχόμενο να παρουσιασθούν προβλήματα στο τελικό αποτέλεσμα του βαψίματος (γραμμώσεις, ρυτιδώσεις, μειωμένη γυαλάδα, κρακελαρίσματα, μειωμένες ιδιότητες στο χρώμα).

Αποφύγετε το βάψιμο όταν έχει πολύ υψηλή υγρασία!

Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, τα χρώματα στεγνώνουν αργά και ανομοιόμορφα. Ειδικά τα ακρυλικά χρώματα δε θα πρέπει να εφαρμόζονται όταν βρέχει ή πρόκειται να βρέξει. Προσοχή και στη βαφή ξύλινων επιφανειών, καθώς με υψηλή υγρασία το ξύλο έχει περισσότερη εσωτερική υγρασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Φροντίστε για τον εξαερισμό του χώρου!

Με καλό αεράκι, τα χρώματα στεγνώνουν πιο γρήγορα και όμορφα ενώ απομακρύνονται εύκολα και οι πτητικές ουσίες (VOC) των χρωμάτων. Από την άλλη πλευρά, ένα ισχυρό ρεύμα αέρα μπορεί να επηρεάσει την ομοιομορφία της στιλπνότητας του χρώματος.