Αυτά είναι τα ιδανικά χρώματα για την κρεβατοκάμαρά σας!

υπνοδωμάτιο με γαλάζιο χρώμα West Coast Mist

Ζεστά, χαλαρωτικά, μοντέρνα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να διευκολύνουν την ανάπαυση και τον ύπνο, αλλά να προσθέτουν κι ένα υψηλό αισθητικό αποτύπωμα στο χώρο.

Βρείτε εδώ συμβουλές και μυστικά για τις ενδεδειγμένες αποχρώσεις που μπορείτε να βάλετε στο πιο προσωπικό δωμάτιο του σπιτιού σας.

Η επιλογή του σωστού χρώματος για την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άσκηση αυτοέκφρασης. Μια άσκηση που χρειάζεται έμπνευση αλλά και γνώση. Και αυτό γιατί, οι επιλογές δεν είναι απεριόριστες, όπως συμβαίνει συνήθως με τα άλλα δωμάτια.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κρεβατοκάμαρα έχει έναν βασικό σκοπό: να προκαλεί χαλάρωση και να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αποσυμπίεσης, ώστε να μας βοηθάει να αφήνουμε απέξω όλες τις έγνοιες και το στρες της καθημερινότητας.

Κάθε χρώμα και ένα συναίσθημα, κάθε απόχρωση και μια ατμόσφαιρα

Και ναι, η επιλογή του χρώματος μπορεί σε μεγάλο βαθμό να υπαγορευτεί από το προσωπικό γούστο της καθεμιάς και του καθενός, εντούτοις, ένα touch από την «ψυχολογία των χρωμάτων» είναι απαραίτητη.

Ο λόγος για χρώματα που σας βοηθούν να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε, να νιώσετε ότι αυτό είναι το καταφύγιο σας, ένα μέρος που μπορείτε να ακούσετε τις σκέψεις σας και να καθαρίσει το μυαλό σας.

Η κρεβατοκάμαρα άλλωστε είναι συνυφασμένη με την ιδιωτικότητα, για αυτό και οι αποχρώσεις που προτείνονται δεν είναι θορυβώδεις ούτε αποσκοπούν να τραβήξουν την προσοχή.

Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση κάποιων χρωμάτων που είναι κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα, έχει αξία να αναφερθεί ότι η μονοχρωμία δεν είναι απαράβατος κανόνας. Κάλλιστα, μπορείτε να επιλέξτε μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων και να παίξετε με τις αποχρώσεις της, προσθέτοντας λωρίδες και ζώνες ελαφρώς διαφορετικές, αλλά και κοντινές, από το βασικό χρώμα του φόντου.

Αυτό θα σας φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον, αν αλλάξετε επίπλωση και διακοσμητικά, αλλά θα διαπιστώσετε ότι λειτουργεί εξαιρετικά και κατά της μονοτονίας. Ας δούμε τις σχετικές προτάσεις, τις οποίες έχουμε χωρίσει, για πρακτικούς λόγους, σε 4 κατηγορίες.   

ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Τα ουδέτερα χρώματα είναι πάντα ασφαλείς και κλασικές επιλογές για ένα υπνοδωμάτιο. Τέτοια χρώματα είναι το γκρι, το μπεζ, το εκρού, το λευκό -αν και πολύ σπάνια το λευκό είναι καθαρό λευκό. Συνήθως τα χρώματα αυτά αναμειγνύονται με άλλες αποχρώσεις για να δημιουργήσουν λεπτούς τόνους ροζ, μπλε ή ώχρας.

 • Φιλικό Γκρι
  Έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται τέλεια με άλλα φωτεινά χρώματα σε κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, χαλιά και έργα τέχνης. Ταυτόχρονα, οι ουδέτεροι τοίχοι του υπνοδωματίου σάς επιτρέπουν να χαλαρώνετε χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και σχέδια για να μεταμορφώσετε το χώρο. Μια απόχρωση όπως η
  KR 2714 Crystal White από την βεντάλια Inspired Collection της KRAFT Paints, που θυμίζει το γκρι του πάγου, μπορεί πέραν των άλλων να κάνει τα μικρά δωμάτια να μοιάζουν λίγο μεγαλύτερα και βοηθάει στη διάχυση του φωτός στο χώρο. Επιπλέον, συνθέτει και ένα κατεξοχήν σκηνικό ανάδειξης του προσωπικού ύφους στο δωμάτιο.
υπνοδωμάτιο με λευκό χρώμα KR 2714 Crystal White

ΖΕΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Τα ονομάζουμε έτσι διότι προσφέρουν αυτή τη γλυκιά αίσθηση της θαλπωρής και της οικειότητας και σε κάνουν να αγαπήσεις λίγο περισσότερο τον χώρο σου. Την ίδια στιγμή εκπέμπουν μια αισιοδοξία, που σε κάνουν να χαμογελάς. Ας δούμε τρία από αυτά:

 • Θερμό Κίτρινο
  Στην ψυχολογία των χρωμάτων οι ζεστές κίτρινες αποχρώσεις, το χρυσό, αλλά και η οικογένεια των πορτοκαλί θεωρούνται χαρούμενα, αναπαυτικά και ζωηρά. Ειδικά αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, μια απόχρωση χρώμα όπως η απόχρωση KR 1374 Lemon Rind της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε πιο εύκολα.

  Ενώ, σε δωμάτια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έλλειψη φυσικού φωτός, η χρήση ενός τέτοιου χρώματος θα προσθέσει φωτεινότητα και θα τονώσει τη διάθεσή σας.
υπνοδωμάτιο με κίτρινο χρώμα KR 1374 Lemon Rind
 • Ουδέτερο καφέ
  Τα ήρεμα, γήινα καφέ που θυμίζουν σοκολάτα γάλακτος, όπως η απόχρωση KR 2578 Little John της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection εμπεδώνουν την αίσθηση της οικειότητας και εκπέμπουν φιλοξενία.

  Ταυτόχρονα, κάνουν υπέροχο contrast με τα χρώματα που είναι συγγενικά του λευκού, ενώ ταιριάζουν πολύ με υπνοδωμάτια όπου τα ξύλινα έπιπλα κυριαρχούν. Προσοχή όμως, αποφύγετε την υπερχρήση ενός τέτοιου χρώματος στο σπίτι, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να βαρύνει κάπως η ατμόσφαιρα.
υπνοδωμάτιο με καφέ χρώμα KR 2578 Little John

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Τα ορίζουμε έτσι διότι δημιουργούν μια διαφορετική ατμόσφαιρα από τους άλλους χώρους του σπιτιού, που μας καλεί να ηρεμήσουμε και να αφήσουμε την πίεση της καθημερινότητας απέξω. Ενδεικτικά:

 • Τρυφερό μωβ
  Όλες οι αποχρώσεις του μωβ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια κρεβατοκάμαρα, με εξαίρεση τις πολύ βαθιές και σκούρες (που μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στη διάθεση).

  Μια απόχρωση στο χρώμα της λεβάντας, όπως η KR 1744 Nemesis της KRAFT Paints, από τη βεντάλια Inspired Collection, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε ένα χωράφι με λεβάντες, στην αρχή της ανθοφορίας τους. Τι πιο ηρεμιστικό;
υπνοδωμάτιο σε μωβ χρώμα KR 1744 Nemesis
 • Σκούρο μπλε
  Το μπλε θεωρείται ως ένα χρώμα χαλάρωσης και αρμονίας, που βοηθάει το διαλογισμό και την περισυλλογή. Ιδανικά για υπνοδωμάτιο θεωρούνται μπλε που έχουν μεσαίο βάθος και ευδιάκριτο χαρακτήρα, ώστε να επιβάλλονται στο χώρο φυσικά. Ίσως και κάποιους τόνους από γκρι ή ανοικτό πετρόλ. Σημειωτέον, μια απόχρωση όπως η KR 1633 Evening Shower της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection συνδυάζεται πολύ εύκολα τόσο με διαφορετικές υφές επίπλων και κουφωμάτων όσο και με μια ποικιλία μοτίβων σε κλινοσκεπάσματα και κουρτίνες.  
υπνοδωμάτιο με μπλε χρώμα KR 1633 Evening Shower
 • Φυσικό πράσινο
  Πάντοτε μια πράσινη απόχρωση μας φέρνει στο νου δάση και ατμόσφαιρα εξοχής, κάνοντας μας να αισθανόμαστε σαν να ξαπλώνουμε στην αγκαλιά της φύσης. Αποχρώσεις όπως η KR 2145 Western Meadow της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection είναι τέλεια για δωμάτια με μεγάλα ανοίγματα και παράθυρα, δημιουργώντας μαζί με τον ουρανό ένα υπέροχο σκηνικό.

  Ταυτόχρονα, τα πράσινα χρώματα που είναι κοντά στο χρώμα της άγουρης ελιάς, του γρασιδιού, του λιβαδιού κ.λπ. είναι ιδιαίτερα φιλικά, ήμερα και ήρεμα, δημιουργώντας ένα απόλυτα ανακουφιστικό περιβάλλον στο χώρο.   
υπνοδωμάτιο με πράσινο χρώμα KR 2145 Western Meadow

ΠΑΣΤΕΛ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Τα παστέλ χρώματα έχουν την ικανότητα να είναι καταπραϋντικά, γαλήνια και την ίδια στιγμή pop και σούπερ μοντέρνα, αποτελώντας έτσι άλλη μια κατηγορία επιλογών για τους τοίχους των δωματίων όπου αναπαυόμαστε και παραδινόμαστε στην αγκαλιά του Μορφέα. Ας δούμε δύο από αυτά:

 • Γλυκό πορτοκαλί
  Θα μπορούσε να είναι το χρώμα ενός επιδόρπιου, μιας υπέροχης γλυκιάς δημιουργίας όπως για παράδειγμα ενός αφράτου μακαρόν! Το απαλό πορτοκαλί είναι ιδανικό για υπνοδωμάτια νέων ανθρώπων και ερωτευμένων ζευγαριών, τέλειο για φοιτητικό δωμάτιο ακόμη και για παιδικό.

  Η δύναμη του είναι στη φιλικότητα που εκπέμπει, αλλά και στη ζεστασιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόχρωση KR 1324 Sweet Tart της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection, που μπορεί να δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, ένα τέλειο ινσταγκραμικό σκηνικό για τέλειες selfies. 
υπνοδωμάτιο με πορτοκαλί χρώμα KR1324 Sweet Tart
 • Ονειρικό ροζ
  Ένα ρομαντικό ροζ, δίχως εντάσεις και χωρίς υψηλό κορεσμό, προσφέρεται για τη δημιουργία μιας ξεκούραστης ατμόσφαιρας στο υπνοδωμάτιο. Παράλληλα, είναι αρκετά φωτεινό αλλά και σταθερό, δημιουργώντας μια αντίστοιχα ισορροπημένη ατμόσφαιρα στο χώρο και στους ανθρώπους του. Επιπλέον, αποχρώσεις όπως η KR 1238 Ruby Tuesday της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection εκπέμπει και έναν ρομαντισμό μιας άλλης πιο αγνής εποχής -κάτι που έχει κι αυτό τη σημασία του- παρότι μιλάμε για ένα χρώμα που αποτελεί τρέχουσα τάση στη διακόσμηση.
υπνοδωμάτιο με ροζ χρώμα Ruby Tuesday
 • Αχνό γαλάζιο
  Οι απαλές, παστέλ αποχρώσεις του μπλε είναι ιδανικές για να δημιουργήσουν ένα ανοιξιάτικο σκηνικό στο υπνοδωμάτιό σας.

  Διακριτικότητα, ηρεμία, ζωντάνια, αλλά και μια σοφιστικέ ουδετερότητα που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά και διαφορετικά είδη διακόσμησης (από minimal style μέχρι boho αλλά και glam deco), το μπλε παστέλ που αχνοφαίνεται, σαν την απόχρωση KR 1587 West Coast Mist της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection, αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή όσο και μια ευέλικτη πρόταση που μπορεί να κουμπώσει σε διαφορετικές ανάγκες.
υπνοδωμάτιο με γαλάζιο χρώμα West Coast Mist

Let’s KRAFT, λοιπόν για την κρεβατοκάμαρα των ονείρων μας! Βρείτε την ιδανική απόχρωση για εσάς στις βεντάλιες μας – Inspired Collection, Colors of Greece Collection & Reflective Collection και μιλήστε μέσα από τα χρώματα!

*Ενδέχεται να υπάρχει απόκλιση των αποχρώσεων των φωτογραφιών, λόγω της οθόνης της συσκευής σας, του φωτισμού ή τη φύσης της βαφόμενης επιφάνειας.

σαλόνι με το ιδανικό λευκό χρώμα

Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα χρώματα και οι καλύτεροι συνδυασμοί για το σαλόνι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ