Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα χρώματα και οι καλύτεροι συνδυασμοί για το σαλόνι σας

σαλόνι με το ιδανικό λευκό χρώμα

Μυστικά, συμβουλές, τάσεις και προτάσεις για τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στους τοίχους του πιο φιλόξενου χώρου του σπιτιού και θα αναδείξουν το καθιστικό σε κέντρο του οικιακού σας κόσμου. 

Στο σαλόνι χαλαρώνουμε, παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά, διαβάζουμε ή επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, περνάμε, στεκόμαστε ή και ξαπλώνουμε ακόμη.

Σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, όπου το σαλόνι ήταν πρακτικά κλειστό και άνοιγε μόνο όταν έρχονταν επισκέψεις, τα σύγχρονα αστικά σαλόνια είναι πάντοτε ανοικτά. Όπως και η διακόσμηση, έτσι και τα χρώματα στους τοίχους είναι σημαντικά, προκειμένου να δημιουργηθεί μια φιλική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις καλά και να απολαμβάνεις την παραμονή σου στο σπίτι.

Οι αποχρώσεις που θα επιλεγούν θα πρέπει να δημιουργούν ένα ταιριαστό background για τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία, θα πρέπει όμως να απηχούν και την προσωπικότητα των ενοίκων τους. Θα πρέπει επίσης να βρίσκονται διακριτικά στο background χωρίς να επιχειρούν να δημιουργήσουν έντονες, ζωηρές, εντυπώσεις.

Παρότι εξαιρέσεις υπάρχουν, σε γενικές γραμμές, η ουδετερότητα, ο μινιμαλισμός και η ησυχία, προτιμώνται του μαξιμαλισμού και του «θορύβου». Ας δούμε αυτήν την προσέγγιση μέσα από διαφορετικές χρωματικές επιλογές.   

Αρμονικές αποχρώσεις του λευκού για το σαλόνι

Οι λευκές αποχρώσεις έχουν την ιδιότητα να φωτίζουν το χώρο και να τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος.

Διατηρούν επίσης το προνόμιο να ταιριάζουν με τη συντριπτική πλειονότητα των διακοσμητικών στυλ. Από τα τυπικά αστικά στυλ, με χαρακτηριστικές πινελιές industrial design και αρκετές συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, μέχρι boho style επίπλωση, όπου το λευκό γίνεται ο πιο ιδανικός καμβάς ανάδειξης της σπιρτάδας και της πολυχρωμίας.

Τέτοιες διαχρονικές και ασφαλείς αποχρώσεις είναι η KR1103 Absolutely White / F και KR1108 Μystic White της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection, οι οποίες συν τοις άλλοις προσθέτουν αβίαστα πολυτέλεια.

σαλόνι με το ιδανικό λευκό χρώμα

Γήινες αποχρώσεις για το σαλόνι

Αποχρώσεις όπως το μπεζ, το χακί, η απαλή τερακότα, το γκρι του πάγου, δηλαδή οι λεγόμενες «ουδέτερες» ή «γήινες» αποχρώσεις, αποτελούν εξίσου ασφαλείς και ευέλικτες επιλογές. Ηρεμία, χαλάρωση, φιλικότητα, ισορροπία, οι αποχρώσεις αυτές αποτελούν μια χρυσή σταθερά για τους τοίχους του σαλονιού.

Τέτοια παραδείγματα είναι η KR1972 Nude Sand / F στο χρώμα της άμμου και η KR2089 ECO TERRA / F στο χρώμα της άγουρης ελιάς, δύο επιλογές της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection, που αν συνδυαστούν με παρεμφερείς αποχρώσεις στα έπιπλα και στη διακόσμηση, τότε δημιουργείται ένας χώρος καθαρός και ξεκούραστος στο μάτι. Σε συνδυασμό με ζεστό φωτισμό, το σαλόνι αποκτάει ακόμη πιο φιλόξενο χαρακτήρα.  

σαλόνι με γήινα χρώματα και φωτισμό

Ζεστά χρώματα για το σαλόνι

Τα ζεστά χρώματα είναι η περισσότερο αποδεκτή υπέρβαση που μπορείτε να κάνετε στους τοίχους του σαλονιού, καθώς μια υπερβολή την έχουν.

Εδώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη το χρώμα που θα επιλεγεί να μην κάνει κοντράστ με την επίπλωση, αλλά να κυμαίνεται στην ίδια γκάμα -ως μια πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή λ.χ. Τα ζεστά χρώματα ταιριάζουν πολύ με το ξύλο και με υφάσματα που έχουν ανάγλυφες υφές.

Το KR1963 Caramel της KRAFT Paints από τη βεντάλια Inspired Collection αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα που δίνει cozy χαρακτήρα στο χώρο. Ένα γλυκό, ζεστό καφέ που σε κάνει αμέσως να αγαπήσεις το καθιστικό.

σαλόνι με γήινα χρώματα

Λίγο πιο μοντέρνο αλλά μέσα στην ίδια χρωματική παλέτα, το ελαφρώς κοκκινωπό KR1915 Ginger Biscuit της KRAFT Paints μπορεί να αναδείξει τον χώρο αν επιλεγεί για έναν ή για δύο από τους τοίχους του σαλονιού (που θα είναι απέναντι), προκειμένου να δώσει χαρακτήρα και κύρος στον χώρο.

Και οι δύο αποχρώσεις αποκτούν άλλο νόημα το βράδυ, και με τον κατάλληλο χαμηλό ή κρυφό φωτισμό δημιουργού ατμόσφαιρα. 

σαλόνι με ζεστά χρώματα

Συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι

Οι διχρωμίες είναι τάση αλλά και ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε το σαλόνι σας πραγματικά μοναδικό. Ουσιαστικά όταν επιλέγονται δύο διαφορετικές αποχρώσεις που δεν ανήκουν στην ίδια χρωματική ομάδα, τότε επιτυγχάνεται ένα κοντράστ που, αν έχει μελετηθεί σωστά, εκπλήσσει ευχάριστα.

Για παράδειγμα ένα παστέλ μαζί με ένα ουδέτερο χρώμα καταφέρνουν να δημιουργήσουν έναν χαλαρό αλλά και σοφιστικέ χώρο, ενώ ένα θερμό με ένα παστέλ χρώμα (ή με ένα ουδέτερο), πριμοδοτούν την ενέργεια και τη ζωντάνια.

Οι συνδυασμοί χρωμάτων στο σαλόνι λένε «ναι» στις προκλήσεις και είναι ανοικτές στις ερμηνείες. Απολύτως ταιριαστές με το life style νέων ανθρώπων, μπορούν να δώσουν σε μια σύγχρονη οικογένεια λόγους να είναι όλα τα μέλη της  χαρούμενα.

Η KRAFT Paints μέσα από τη βεντάλια Inspired Collection προτείνει δύο συνδυασμούς χρωμάτων για το σαλόνι που θα αγαπήσετε.

Πράσινο και καφέ

Από τη μία έχουμε ένα γήινο χρώμα που εκπέμπει θαλπωρή και ζεστασιά (π.χ. το σοκολά KR2601 Chocolate Dream), ενώ από την άλλη, ένα παστέλ χρώμα (π.χ. το φυστικί KR1477 Floating Island) που ξεκουράζει τα μάτια και αποσυμπιέζει.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποπνέει αρχοντιά ενώ μπορεί να γίνει το τέλειο σκηνικό για ένα σαλόνι που αγαπάει τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα φλοράλ μοτίβα στην επίπλωση, τις κουρτίνες και τη διακόσμηση. 

τοίχος με πράσινο χρώμα

Κίτρινο και μέντα

Εδώ έχουμε ένα λαμπερό θερμό χρώμα που θα φωτίσει τον χώρο και θα του δώσει ζεστασιά και θαλπωρή. Ένα τέτοιο είναι το KR1397 New Day της KRAFT Paints, που υπόσχεται να φέρει μια καινούρια μέρα στο σαλόνι σας.

Συνδυάζοντάς το με ένα ιδιαίτερα απαλό παστέλ όπως το πράσινο της μέντας (π.χ. KR1167 Mint Whisper / F, δημιουργείται ένα σούπερ μοντέρνο αποτέλεσμα που μπορεί να πλαισιώσει σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο.

Let’s KRAFT, λοιπόν για το σαλόνι των ονείρων σας! Βρείτε την ιδανική απόχρωση για εσάς στις βεντάλιες μας – Inspired CollectionColors of Greece Collection & Reflective Collection και μιλήστε μέσα από τα χρώματα!

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε την απόχρωση που ονειρεύεστε για το σαλόνι σας με το Chat in Color, το νέο μας εργαλείο εύρεσης χρωμάτων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

*Ενδέχεται να υπάρχει απόκλιση των αποχρώσεων των φωτογραφιών, λόγω της οθόνης της συσκευής σας, του φωτισμού ή τη φύσης της βαφόμενης επιφάνειας.

τοίχος σαλονιού με κίτρινο χρώμα
φωτογραφία εξωτερικού τοίχου με χρώμα

10 Χρώματα για Εξωτερικούς Χώρους: Φέρνοντας Ζωντάνια και Αρμονία σε κάθε Εξωτερικό Χώρο

ΕΠΟΜΕΝΟ