Χρωματικές Επιλογές για την Κουζίνα

Χρωματικές Επιλογές για την Κουζίνα

Ο πιο ωραίος – και δραστικός – τρόπος να δώσουμε νέα αύρα στην κουζίνα μας είναι να αλλάξουμε τα χρώματα! Η επιλογή των χρωμάτων βέβαια δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, πρέπει να την σκεφτούμε με γνώμονα όλα τα άλλα αντικείμενα που υπάρχουν στην κουζίνα, όπως τα ντουλάπια, το πάτωμα, οι συσκευές, το φως που μπαίνει και το πώς αυτό αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρωματικές Επιλογές για την Κουζίνα

Να τί πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να κάνουμε τη σωστή επιλογή:

Το χρώμα είναι φως, γιατί το αντιλαμβανόμαστε χάρη στο φως που αντανακλάται από αυτό. Γι’αυτό και ένα χρώμα μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό σε έντονο φως απ’ό,τι σε ήπιο. Ας παρατηρήσουμε πώς αλλάζουν τα χρώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πώς διαφοροποιούνται με παρουσία – ή μη – τεχνητού φωτός μέσα στον χώρο.

Πολύ συχνά, η κουζίνα έχει θερμά χρώματα που αναδύουν ‘ζεστασιά.’ Αυτό δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με έρευνες, τα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί, μάς ανοίγουν την όρεξη.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι το χρώμα δεν είναι μόνο για τους τοίχους. Μπορούμε να χρωματίσουμε κάποιο κεντρικό έπιπλο της κουζίνας, αλλά και καρέκλες ή άλλα αντικείμενα. Αν το αγαπημένο μας χρώμα είναι ακατάλληλο για τους τοίχους, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε στην επίπλωση ή σε κάποιο αντικείμενο ώστε να το ενσωματώσουμε στο σύνολο;

Δείτε παρακάτω κάποιους χρωματικούς συνδυασμούς ειδικά για την κουζίνα από το βεντάλια  KRAFT Inspired Collection. Οι αποχρώσεις KR1576 Impressionists Sky  ή KR 1247 Just About Pink σας δίνουν την δυνατότητα να φτιάξετε έναν χώρο με χαρακτήρα που μπορεί να αγκαλιάσει και να ενώσει όλη την οικογένεια.

Tip: Ας μην ξεχνάμε ότι η κουζίνα είναι ένας χώρος με ειδικές ανάγκες μιας και συσσωρεύει ρύπους και έχει συχνά υψηλά επίπεδα υγρασίας. Γι’αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα χρώμα που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου χώρου όπως είναι το ισοθερμικό πλαστικό χρώμα Hydrocontrol της KRAFT, που εμποδίζει την υγροποίηση των υδρατμών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας εμποδίζοντας την ανάπτυξη υγρασίας στον τοίχο ενώ παράλληλα καταπολεμά και το μύκητα της μούχλας ή το πλενόμενο χρώμα Master Easy Clean

Βάψτε τα Ντουλάπια της Κουζίνας

Βάψτε τα Ντουλάπια της Κουζίνας

ΕΠΟΜΕΝΟ