Home Gym: Πως θα δημιουργήσετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι;

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ  •  22 Ιουνίου 2023
HOME GYM: ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Εκμεταλλευτείτε τον προσωπικό σας χώρο για να διαμορφώσετε το δικό σας «ναό» ευεξίας.

Η πανδημία μπορεί να άλλαξε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα στη ζωή μας μέχρι τώρα, ακόμα και τις πιο απλές καθημερινές μας συνήθειες όπως η γυμναστική. Οι επιστημονικές έρευνες όμως επιβεβαιώνουν πως οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι, εκδηλώνουν σπανιότερα συμπτώματα ψυχικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη και το στρες, οπότε ειδικά τώρα η διατήρηση της ψυχικής μας υγείας αποτελεί προτεραιότητα. Φυσικά και η διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης, γι’ αυτό και μελετήσαμε όλους τους τρόπους για να δημιουργήσουμε ένα γυμναστήριο στο σπίτι μας. Έτσι θα μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας με απόλυτη ασφάλεια και με βάση το δικό μας ξεχωριστό πρόγραμμα της κάθε ημέρας. Άλλωστε το σωστό περιβάλλον πολλές φορές είναι και το κίνητρο να σηκωθείτε από τον καναπέ, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες. Εμείς συγκεντρώσαμε ιδέες που απευθύνονται σε όλους, είτε διαθέτετε έναν μεγάλο χώρο που μπορείτε να μετατρέψετε με άνεση σε γυμναστήριο, είτε απλά μια μικρή γωνία του σπιτιού.

ιδανική ατμόσφαιρα

Αν αγαπάτε τη γιόγκα και το πιλάτες και επιλέγετε πιο ολιστικές μεθόδους εκγύμνασης, τότε το βασικό είναι να διαμορφώσετε ένα ζεν περιβάλλον στο σπίτι για να μπορείτε να γυμνάζεστε με ηρεμία. Σε αυτό θα βοηθήσουν τα ανοιχτά χρώματα, όπως η απόχρωση KR 1050 Secret White από την παλέτα της Kraft Paints ή η KR 1101 Oneiro, όπως και οι πινελιές από πράσινο (ιδανική επιλογή η KR 1484 Contour Green F από την βεντάλια Inspired Collection). Βρείτε αυτό το σποτ του σπιτιού που θα γίνει η προσωπική σας γωνιά χαλάρωσης. Βάψτε ένα τοίχο σε ένα φωτεινό χρώμα και τοποθετήστε διακοσμητικές λεπτομέρειες από ρατάν όπως ψάθινα καλάθια και μικρά γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτός ο αρμονικός συνδυασμός ευνοεί τη χαλάρωση σώματος και πνεύματος, οπότε έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα. Θα χρειαστείτε απλά ένα yoga mat και λάστιχα theraband για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης χωρίς να αφήσετε την θαλπωρή του σπιτιού σας. Expert tip: Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα συμβάλλει και στη διάθεσή μας, κάτι που έχουμε ανάγκη για να ζούμε καλύτερα και να αναπνέουμε σωστά. Επιλέξτε χρώματα με πιστοποίηση Indoor Air Comfort, όπως η σειρά χρωμάτων Master TM της Kraft Paints, που συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα εσωτερικού αέρα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση από εκλυόμενες οργανικές ενώσεις.

Κάτι κρύβεται στο… υπόγειο

Αν είστε από τους τυχερούς και το σπίτι σας διαθέτει υπόγειο χώρο, τότε μπορείτε πολύ πιο εύκολα να το μετατρέψετε σε home gym χωρίς να σκέφτεστε πως θα αλλοιώσετε την αισθητική της διακόσμησής σας. Το υπόγειο επιτρέπει και μια πιο industrial αισθητική, ώστε το προσωπικό σας γυμναστήριο να θυμίζει σχεδόν private gym club. Ίσως έχετε ταυτίσει το υπόγειο με υγρασία και σκοτάδι, με αυτές τις ιδέες όμως μπορεί να γίνει ένας απόλυτα αναζωογονητικός χώρος. Η υγρασία φυσικά μπορεί να καταπολεμηθεί με τη χρήση του προϊόντος Master Hydrocontrol, αντιμυκητιακό πλαστικό χρώμα με διπλή αντιμουχλική δράση. Αρχικά μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε αποχρώσεις του γκρι, για να δώσετε ένα industrial touch στο χώρο. Ιδανική επιλογή η CG538 Olybos / F, από την Colors of Greece Collection της Kraft Paints. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μεγάλους καθρέφτες για να παρακολουθείτε τον εαυτό σας κατά την εκγύμναση. Σε αυτό το χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε διάδρομο, ποδήλατο ή ελλειπτικό μηχάνημα. Έναν πάγκο για βάρη, μπάλες για πιλάτες, ιμάντες για TRX που θα στερεώσετε στο ταβάνι. Για να δώσετε χρώμα στο περιβάλλον, προσθέστε κουτιά αποθήκευσης σε χρώματα, στα οποία μπορείτε να τοποθετείτε βαράκια ή λάστιχα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους ή το δάπεδο με μικρούς πίνακες με motivational quotes που θα σας δίνουν δύναμη για ακόμα περισσότερες επαναλήψεις.

Μικρές Γωνιές

Αν το σπίτι σας διαθέτει σοφίτα έχετε ήδη το τέλειο σημείο, διαφορετικά επιλέξτε μια γωνιά του σπιτιού, αδειάστε τη από περιττά έπιπλα και εξοπλίστε τη με τα απαραίτητα. Θα χρειαστείτε μεγάλα μαξιλάρια με μοτίβα για ασκήσεις γιόγκα, βαράκια για την ενδυνάμωση του κορμού και ένα ποδήλατο εξωτερικού χώρου το οποίο θα τοποθετήσετε πάνω σε βάση. Με αυτό το τρικ μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και στο σπίτι σαν στατικό ποδήλατο, αλλά και στο κοντινό σας πάρκο. Για μια πιο ζεν ατμόσφαιρα, βάψτε τον ένα τοίχο με ένα αναζωογονητικό χρώμα όπως το CG445 Tulipa Purple. Προσθέστε επίσης μικρά γλαστράκια που φιλτράρουν τον εσωτερικό αέρα του σπιτιού, όπως η σανσιβέρια. Αυτή η γωνιά του σπιτιού μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας όχι μόνο για γυμναστική αλλά και για διάβασμα.

Εκμεταλλευτείτε το φως

Το φυσικό φως της ημέρας πολλές φορές είναι αρκετό για να μας ανεβάσει την ψυχολογία, ακόμα και όταν όλα γύρω μας καταρρέουν. Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας ένα μεγάλο χώρο για να τον μετατρέψετε σε γυμναστήριο, απλά απλώστε το στρώμα σας δίπλα στο παράθυρο. Τοποθετήστε στο χώρο ψάθινα καλάθια στα οποία μπορείτε να αποθηκεύετε τον εξοπλισμό σας όπως τα βαράκια. Expert Tip: Ένα έντονο χρώμα στο ταβάνι όπως το KR 1290 Grapefruit από την Inspired Collection της Kraft Paints, μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το χώρο και σίγουρα θα είναι πολύ αναζωογονητικό καθώς εκτελείτε τις ασκήσεις.

No ParkingΟ χώρος του γκαράζ μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο για βάρη ή και μποξ. Αφαιρέστε όλα τα περιττά και διαμορφώστε το με βάρη, μεγάλους καθρέφτες, πάγκους και μηχανήματα, ακόμα και σάκο του μποξ. Θα θυμίζει πραγματικό στούντιο και σίγουρα δεν θα σας λείπει καθόλου η επίσκεψη στο γυμναστήριο. Αν το γκαράζ είναι εξωτερικό, βάψτε το με ένα ανθεκτικό χρώμα όπως το 4 Seasons 100% ακρυλικό χρώμα υψηλής ποιότητας με αντοχή στις καιρικές συνθήκες, το χρόνο, την ηλιακή ακτινοβολία και τη σκόνη. Αν ο χώρος του γκαράζ είναι υπόγειος και εσωτερικός, τότε προτείνουμε το αντιμυκητιακό πλαστικό χρώμα υψηλής ποιότητας με διπλή αντιμουχλική δράση Master Hydrocontrol της Kraft Paints.

HOME GYM: ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;
1

No Light, No Problem!

Ένα home gym με θέα είναι πάντα η τέλεια περίπτωση, αν όμως το σπίτι σας δεν διαχέεται από πλούσιο φυσικό φως ή αν επιλέξετε να φτιάξετε home gym σε ένα εσωτερικό δωμάτιο, υπάρχουν τρόποι για να δείχνει φωτεινό. Αρχικά θα πρέπει να βάψετε τον τοίχο σε ένα εκτυφλωτικό λευκό όπως το KR 1013 F Kefalonia Sands από την Inspired Collection της Kraft Paints. Τοποθετήστε στην οροφή φώτα LED και ένα μεγάλο καθρέφτη που θα δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και φωτεινού χώρου. Για να προστατεύσετε τα ξύλινα δάπεδα από τα βάρη και τα χτυπήματα, σας προτείνουμε να στρώσετε ένα χαλί ή μοκέτα. Expert Tip: Σε δωμάτια που δεν αερίζονται εύκολα, προτείνεται η χρήση χρωμάτων με πιστοποιήσεις Indoor Air Comfort & Indoor Air Comfort Gold, που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα του εσωτερικού αέρα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση από εκλυόμενες οργανικές ενώσεις.

 Home Spa

Ίσως η γυμναστική δεν είναι το αγαπημένο σας χόμπι, σίγουρα όμως δεν θα λέγατε όχι σε μια χαλαρωτική θεραπεία στο σπίτι. Μπορείτε να μετατρέψετε το γκαράζ του σπιτιού ή το υπόγειο σε σπα, τοποθετώντας μια καμπίνα για σάουνα ιδανική για αποτοξίνωση, φυσικά με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανικού. Για ένα απόλυτα σύγχρονο εφέ, συνδυάστε τσιμεντοκονία με ξύλο.

Η παραμονή στο σπίτι ίσως τελικά να μας αρέσει πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε. Το μυστικό είναι απλά να διαμορφώσουμε το χώρο σαν το πιο φιλόξενο καταφύγιο για εμάς και τους αγαπημένους μας. Και φυσικά να βρίσκουμε κάθε μέρα ένα λόγο για να χαμογελάμε!